Wednesday, May 27, 2009

Jogging d bkt padang

Lokasi : Bukit padang

Lepas Penat satu hari berjalan sekitar bandar KK, teringin gak merasa jalan dalam hutan. Bibi pon bawak la ako ke tempat yang pernah ako pegi tapi blah malam.Time tuh makan steamboat.Malam lepas kami sanding.Makan bersama keluarga la katakan.Memang best dan harga pon berpatutan.Sampai jer kat kawasan parking, ako dapat cam tempat nih.Sah ako penah pegi.Ako cuma bawa kamera jer.Baju seluar x tukar langsung.Niat nak hirup udara segar dan nyaman jer kat sini sambil amik gambar yang menarik.Ramai gak yang datang berjogging.Ada yang bersantai,beriadah, beromen hehe.Tapi yang penting Tasik nih xleh mancing!!!!ikan patin besar badan kura2.Xpenah ako tengok patin sebesar tuh.



Jalan short cut kalau x nak berlari pusing ke belakang sana.Panorama menarik untuk ako ambil sedikit kenangan.huhu.



Trek larian.Hampir 2.11 km satu pusingan.



Ni la Restoran Steamboat terbaek penah ako makan.Ada masa nanti ako akan ke sini lagi.Memang best!!!






Ni la Ikan Patin ngan talapia bertemankan kura2.hehe





sempat gak ako suruh bibi posing.









Jalan masuk ker water park.X sangka plak ako ada water park d sini.



Dah senja nih.Ako try gak amik gambar.Ni la hasilnya.











Ni la pintu masuk ke Jesselton point untuk ke pulau2 yang terdapat di sekitar pesisir Kota Kinabalu. Antaranya Pulau Gayana,Sapi,Manukan,Mamutik.Ini antara pulau yang banyak pelancong singgah.



Pemandangan Jesselton Point di kala malam.



Sian ako tgk tikus nih. lemas kena air hujan kot.hehehe.Nak jugak try CPR.

Jesselton tuh kami singgah jer bila jalan pulang dari bukit padang.Banyak lagi tempat nak singgah.masa jer x izinkan.Siang ada keja,balik keja badan lesu pastu nak jalan lagi....huhu.kena wat schedule betul2 nih.

chiow...





2 comments: